Aeolus nieuws

24 augustus 2020

H.M. Verploegen kiest voor Aeolus

H.M. Verploegen vertelt over zijn ervaring met Aeolus: ''Eigenlijk had ik de overstap veel eerder moeten maken''.

23 juli 2019

Aeolus maakt zijn range banden nog completer

Aeolus voegt de maat 315/60R22.5 toe aan de NEO Fuel S+-serie (stuurasband voor internationaal verkeer) en de NEO Allroads D+-serie (universeel inzetbare trekasband). Aeolus maakt daarmee z’n range banden met uitstekende performance en minimale kilometerkostprijs nóg completer.

23 juli 2019

Verbeterde Aeolus NEO Allroads voor trailers: de T2

Allround band voor hoge draaglasten Aeolus heeft haar meest gevraagde universele trailerband verbeterd. Deze band verschijnt nu op de markt onder de naam NEO Allroads T2 en kan worden gezien als opvolger van de bekende T+. In de maat 385/65R22.5 is het draagvermogen verhoogd van 160K naar 164K, wat een draagvermogen van 5.000 kg per band betekent, en de banden zijn standaard voorzien van het 3PMSF symbool. De 2 jaar lang 100% garantie op de banden bewijst daarbij de goede prijs-kwaliteitverhouding.   

13 december 2018

Nieuw: winterbanden van Aeolus NEO

Optimale grip en zekerheid onder alle omstandigheden Aeolus breidt zijn NEO serie uit met winterbanden, de NEO Winter S en de NEO Winter D. Een compleet pakket, zowel voor stuur- als aandrijfas, waarmee de transporteur ook onder extreme winterse weersomstandigheden veilig, op tijd én tegen een lage kilometerkostprijs levert.

1 september 2017

Aeolus Tyres zet NEO-serie in spotlights op NUFAM

-PERSBERICHT- Op de internationale bedrijfsautovakbeurs NUFAM in Karlsruhe – van 28 september tot en met 1 oktober – zet Aeolus Tyres zijn NEO-serie in de schijnwerpers. Nu de NEO-serie completer en indrukwekkender wordt, krijgt deze tijdens de beurs alle aandacht. Aeolus veroverde zich de afgelopen jaren een vaste plek op de Europese markt voor vrachtwagenbanden en verwacht veel van de moderne Europese NEO kwaliteitsband. Aeolus Tyres heeft stand A415 in de dm-arena.

4 mei 2017

Eerste banden nieuwe Aeolus NEO-serie zijn beschikbaar

-PERSBERICHT- Heuver Bandengroothandel leverde afgelopen week de eerste banden uit de nieuwe NEO-serie. Het betreft het eerste type, de nieuwe trailerband NEO Allroads T2. Deze is in de maat 385/65R22.5 met M+S markering volop op voorraad. Het is de eerste uit de geheel nieuwe serie truck- en trailerbanden die Aeolus ontwikkelt. De band is 2 jaar in de praktijk getest. Die nieuwe NEO-lijn is gemaakt volgens de modernste technologie - met onder andere 4-laags gordeltechniek - en is Aeolus’ antwoord op de gerenommeerde merken.

3 maart 2016

Heuver Bandengroothandel ‘groots’ aanwezig op Bauma 2016

-PERSBERICHT- Met de nieuwe Aeolus 27.00R49 band op zijn stand onderstreept Heuver Bandengroothandel op Bauma 2016 (11-17 april a.s. in München) de mogelijkheden die het zijn klanten biedt. De bandengroothandel uit Hardenberg (NL) helpt klanten met grondverzetbanden uit het standaard assortiment tot en met de meest bijzondere banden. Dit jaar richt Heuver zijn Bauma-stand qua tentoongestelde banden in rondom het exclusieve Aeolus importschap. Heuver Bandengroothandel is te vinden in Halle A6, stand 534.

11 februari 2016

Heuver Bandengroothandel vernieuwt website voor Aeolus Tyres

Als exclusief importeur voor Aeolus truck-, landbouw- en EM-banden voor 8 Europese landen, steunt Heuver Bandengroothandel zíjn klanten met een vernieuwde website voor Aeolus. Deze site is voor eindgebruikers een overzicht van het complete assortiment. Zo kunnen zij gericht banden zoeken voor een specifieke inzet met behulp van de bandenzoeker. Het volledige bedrijfsmatige Aeolus assortiment is in de nieuwe site opgenomen. Inclusief specificaties, diverse brochures én een snelle dealer-zoekmodule. Daarnaast is de nieuwe site responsive opgebouwd, voor gebruik op mobiele apparaten zoals telefoons en tablets.

9 december 2015

Aeolus AE74 voor maximale prestaties en minimale kosten

In het assortiment van Aeolus landbouwbanden voegt Heuver Bandengroothandel per direct de radiale transportband AE74 toe. Een band die is ontwikkeld op basis van enerzijds praktijkgegevens en anderzijds wensen uit de markt. Met de AE74 biedt Aeolus een band die zowel flexibel inzetbaar is als lagere bedrijfskosten mogelijk maakt. De band is leverbaar in de maat 560/60R22.5.

7 oktober 2015

Aeolus Tyres viert 50-jarig jubileum en blijft trouw aan innovatiedrang

- PERSBERICHT - Aeolus Tyre Company Limited, in Europa beter bekend als Aeolus Tyres, bestaat 50 jaar. Het bedrijf startte in 1965 met de productie van heavy-duty en offroad banden voor trucks en grondverzetmachines. In de afgelopen decennia ontwikkelde het zich tot een gerespecteerde producent van een breed scala banden en bevindt zich inmiddels in de top 20 van bandenproducenten wereldwijd. Sinds 2004 kent Aeolus onder de vleugels van Heuver Bandengroothandel in Europa een gestage opmars en is in vele landen verkrijgbaar.

29 juni 2015

Nieuwe Aeolus ATR33 trailerband maakt indruk bij klanten Heuver Bandengroothandel

- PERSBERICHT - Op bijeenkomsten tijdens de aankomsten in Europa van de Volvo Ocean race, waarbij de door Aeolus gesponsorde DongFeng boot derde werd, zijn de klanten van Heuver Bandengroothandel unaniem in hun oordeel: de nieuwe Aeolus ATR33 is een sterke troef in de markt. Direct na de eerste ‘live’ kennismaking met de band op Europese bodem, werd duidelijk dat de band zowel sterke technische eigenschappen heeft als een echte ‘Europese’ look. Heuver en zijn klanten verwachten veel van de band, die vanaf nu direct uit voorraad leverbaar is.

18 juni 2015

Nieuwe ‘Europese’ Aeolus ATR33 trailerband leverbaar

- PERSBERICHT - Op basis van de marktgegevens verzameld door Heuver Bandengroothandel, ontwikkelde Aeolys Tyres de nieuwe ATR33 trailerband. Deze band met 4-laags gordeltechniek is per direct leverbaar in de maat 385/65R22.5 (160K/158L TL). Door het nieuwe karkas en de speciale opzet van het profiel, voldoet de band aan de hoogste standaards. Het is daarmee een echte ‘Europese’ band.

24 oktober 2014

Paul Günther kiest Aeolus banden

“We zijn in de Rotterdamse haven, het logistieke knooppunt van ons land. In deze regio komen dikke goederenstromen samen en hier beginnen en eindigen heel veel wegtransporten. Het is dus logisch dat dienstverleners op het gebied van voortuigen en materieel juist hier hun vestiging hebben. Zoals verhuurder Paul Günther, onderdeel van de LT Rental Groep."

15 september 2014

Heuver en Aeolus opvallend aanwezig op IAA 2014

De IAA in Hannover is voor Heuver Bandengroothandel en Aeolus Tyres een belangrijke beurs. Dit jaar slaan beide qua deelname de handen krachtig ineen; zowel wat betreft standruimte als promotie. Heuver/Aeolus is zowel op het buitenterrein, in de hallen als rondom het complex te zien. Met die brede aanwezigheid benadrukken zij dat Aeolus, dankzij Heuver Bandengroothandel als exclusief importeur voor een groot deel van Europa voor de truck-, trailer- en grondverzetbanden, in 2014 tien jaar in Europa aanwezig is. Heuver en Aeolus zijn te vinden in Hal 16 (stand A43) en op FG M64 (buiten).

21 augustus 2014

Aeolus Eco-Twin banden bieden door ‘Tweede Leven’ formule veel rendementsverbetering

De Aeolus Eco-Twin banden, die Heuver Bandengroothandel samen met Aeolus Tyres ontwikkelde, hebben inmiddels een vaste plek in het leveringsprogramma opgeëist. ‘Eco-Twin’ is het equivalent voor ‘Tweede Leven’, de formule waarbij gebruikte en goedgekeurde Aeolus-karkassen via warmvernieuwing een nieuw loopvlak krijgen. De versleten band gaat hierdoor een tweede fase in, met vergelijkbare kwaliteit en gebruiksduur als voorheen de nieuwe band. Door bovendien in te haken op Heuver’s ‘driveability concept’ kunnen gebruikers kosten reduceren en hun rendement aanmerkelijk verbeteren.

24 juli 2014

Aeolus Breakdown Service biedt transportbedrijven in Europa 24 uurs bedrijfszekerheid

De Aeolus Breakdown Service is de dienstverlening die transporteurs zekerheid biedt. De druk op kosten in het moderne, complexe logistiek proces is groot. Stilstand van materieel door lekrijden en daarmee samenhangende onvoorziene kosten wil elke transporteur voorkomen. Dus vindt Aeolus dat de gebruiker moet kunnen vertrouwen op zowel de kwaliteit van de banden als op de maximale service die daarbij hoort. Dankzij de Aeolus Breakdown Service is de gestrande truck in heel Europa door de hulp van aangesloten Aeolus-bandenspecialisten altijd snel weer op weg.

10 juli 2014

Aeolus AGB20 alleskunner voor intensief stadsgebruik

Heuver Bandengroothandel heeft met de Aeolus AGB20 busband een band in huis die bestand is tegen de intensieve dagelijkse belastingen die zo kenmerkend zijn voor het stads- en regionaal verkeer. Het veelvuldig optrekken, remmen en onvermijdelijk contact met trottoirbanden stellen zware eisen aan banden. Aeolus ontwikkelde voor dergelijke veeleisende omstandigheden de AGB20, die is bestemd voor stadsbussen, vuilnis- en reinigingswagens.

3 juli 2014

Aeolus heeft nu de winterband voor aandrijfas én stuuras

De periode vóór de zomer is jaarlijks de belangrijkste periode als het om winterbanden gaat. Zowel wat betreft de bestellingen als de introductie van nieuwe banden. Aeolus stelt tijdens Reifen Essen 2014 de uitbreiding van zijn winterbandenserie voor: de ASW80. Dit is de stuurasvariant van de reeds bestaande ADW80 (voor de trekas).

20 juni 2014

Aeolus Tyres vult gamma aan met nieuwe banden voor specifieke doeleinden

Stilstand is achteruitgang. Dat besef leeft bij Aeolus Tyres volop. De introductie van nieuwe banden staat daarom nooit op zichzelf. Met de AR28 voor mobiele kranen en de AL58 voor onder andere shovels en scrapers, brengt Aeolus twee belangrijke nieuwe banden op de markt. Bij beide banden ligt er vooral veel nadruk op rubbersamenstelling en profiel, waardoor de specificaties voor de speciale toepassingen verder verbeteren. Beide typen zijn per direct leverbaar.

13 juni 2014

Aeolus AE77 in korte tijd succesvol in vervangings- en OEM-markt

Nog maar net twee jaar op de markt en inmiddels veelgevraagd: de multifunctioneel inzetbare Aeolus AE77. Deze krachtpatser heeft zijn weg gevonden in de vervangingsmarkt en wordt eveneens veelvuldig gekozen in de OEM voor gebruik onder nieuwe – al dan niet aangedreven – landbouwwagens en dergelijke. Tegelijkertijd is de on- en off-road inzetbare AE77 zeer geschikt voor gebruik in de bosbouw en voor heavy-duty brandweervoertuigen. De Aeolus AE77 is leverbaar in de maten 24R20.5 en 445/65R22.5; beide zijn toegelaten tot 80 km/h. Binnenkort wordt ook de maat 525/65R20.5 leverbaar.

2 april 2014

Heuver Bandengroothandel en Aeolus schrijven in voor Reifen Essen

Heuver Bandengroothandel neemt in 2014 wederom deel aan Reifen Essen, één van de belangrijkste internationale beurzen voor de bandenindustrie. In het beursprogramma van Heuver is veel ruimte voor het onderhouden en uitbouwen van klantcontacten, terwijl van zijn exclusieve importmerk Aeolus de nieuwste producten in de stand te zien zijn. Op velgengebied ruimt Heuver voor het merk Athlete een speciale plek in. Evenals voor de nieuwste landbouwbanden van LingLong, waarmee Heuver eveneens een exclusiviteitscontract heeft. De Heuver-stand is te vinden in Hal 2, standnummer 2E48.

20 januari 2014

Vos Transport monteert Aeolus als eerste keus op basis van duurzaamheid en kostprijs

In de transportbranche tellen qua kostenbeheersing de details. Dat horen ze bij Heuver Bandengroothandel vaak. Met Aeolus-banden biedt Heuver zijn klanten een meerwaarde op het gebied van kostenbesparing. Die ervaring heeft Vos Transport al opgedaan. De internationaal opererende transporteur, hoofdkantoor in Deventer, sloot een deal met Heuver voor montage van Aeolus-banden onder al hun trailers. Zelfs bij nieuwe trailers worden bij aflevering in Deventer onmiddellijk de A-merk banden vervangen voor Aeolus-banden. Directeur Jules Menheere van Vos weet inmiddels dat dit een forse besparing oplevert.

20 november 2013

Aeolus AE77-band nu ook in de maat 445/65R22.5

Was de Aeolus AE77-band 24R20.5 voor de markt van volumineuze aanhangerbanden voor land- en bosbouw bij Heuver Bandengroothandel in 2012 groot nieuws, op de Agritechnica 2013 introduceert Heuver dit succesvolle type band ook in de veelgevraagde maat 445/65R22.5. Bijzondere eigenschap van deze on- en off-road inzetbare band: ook in deze maat is de band toegelaten tot 80 km/h en kan dus probleemloos op de openbare weg en voor langere afstanden én off the road ingezet worden. Een uitkomst voor onder andere loonmechanisatiebedrijven.

23 juli 2013

Aeolus aanwezig op de Truck Grand Prix

Aeolus was afgelopen weekend weer aanwezig op de Truck Grand Prix op de Nurburgring in Duitsland. Mede door het mooie weer is de Truck Grand Prix een groot succes gebleken. Het festival werd dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en is uitgegroeid tot het belangrijkste truck motorsportevenement van het jaar. Naast de races is er ook ruimte voor bedrijven om zichzelf aan het publiek te tonen met in de avond veel entertainment, onder andere een optreden van Nena voor meer dan 40.000 man. Dit alles heeft gezorgd voor ruim 165.000 bezoekers tijdens het weekend en is de grootste van de 10 uit de FIA Europese Truck race kampioenschappen.

18 september 2012

Aeolus Tyres legt tijdens IAA nadruk op verdere ontwikkeling van modern gamma

De IAA in Hannover (20-27 september) is voor Aeolus dit jaar het podium om de nadruk te leggen op de technisch moderne winterband HN364 en de zeer populaire band HN805. Daarnaast richt Aeolus zich dit jaar nog nadrukkelijker op de vertaalslag van de wensen van klanten. Aeolus staat bekend om zijn innovatiedrang en stelt zich al jaren open voor aanbevelingen uit de markt. In de aanloop naar de IAA werd bovendien de nieuwe Europese website in meerdere talen operationeel. Aeolus synoniem voor intelligente oplossingen

27 augustus 2012

Europese site van Aeolus Tyres krijgt metamorfose

Heuver Bandengroothandel lanceert voor haar merk Aeolus Tyres een geheel vernieuwde site. De verbreding van het Aeolus-assortiment met landbouwbanden was aanleiding de Europese merksite grondig onder handen te nemen. Vanaf heden is de nieuwe, informatieve merk- en productsite in de lucht. De eindklanten van Heuver’s klanten, de bandengrossiers in Europa, vinden op www.aeolus-tyres.eu een segmentering in 3 productgroepen en in 4 talen. Er zijn productoverzichten en informatie over het merk te vinden en de site is eveneens geschikt voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

31 mei 2012

Aeolus introduceert Aeolus 24R20.5-AE77-landbouwband

Met de Aeolus AE77 introduceert Heuver Bandengroothandel een geheel nieuw alternatief op de markt. De AE77 is een band die geschikt is voor getrokken landbouwmaterieel zoals gronddumpers, mesttanken, silagewagens en meststrooiers en ook voor crashtenders. De banden zijn geschikt voor vernieuwing en kunnen ook op velg (met elke mogelijke ET-waarde) geleverd worden.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!