9 december 2015

Aeolus AE74 voor maximale prestaties en minimale kosten

In het assortiment van Aeolus landbouwbanden voegt Heuver Bandengroothandel per direct de radiale transportband AE74 toe. Een band die is ontwikkeld op basis van enerzijds praktijkgegevens en anderzijds wensen uit de markt. Met de AE74 biedt Aeolus een band die zowel flexibel inzetbaar is als lagere bedrijfskosten mogelijk maakt. De band is leverbaar in de maat 560/60R22.5.

Hoge verwachtingen

“In de categorie waar we de nieuwe Aeolus AE74 positioneren, betekent deze band een krachtige aanvulling op ons assortiment”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “We zijn blij met deze uitbreiding, want hij is de aanvulling op de AE77-serie waar we al een tijdje op wachtten. Met de AE74 hebben we er een nieuwe krachtpatser bij, die onze klanten helpt om in hun verkopen nog succesvoller te zijn. Aeolus heeft dat naar aanleiding van de signalen goed ingeschat. Ging daarbij, terecht, niet over één nacht ijs en introduceert nu een volwassen alternatief. Het is een band die is ontwikkeld vanuit de nieuwste technische uitgangspunten en past naadloos bij de fabrieksslogan ‘Technology meets Performance’. Wij verwachten dat de AE74, net als de ‘77’, een sterke positie in de OEM-markt gaat opeisen. Daarvoor heeft hij de specificaties alvast in huis.”

Grote belasting bij lage bandenspanning

Het uitgekiende profiel van de Aeolus AE74 zorgt in combinatie met de gekozen rubbermix voor een lage rolweerstand. Dat levert wederom een effectief lager brandstofverbruik op ten opzichte van vergelijkbare banden. De AE74 leent zich uitstekend om in te zetten met lage bandenspanning. Dit helpt verdichting van de bodem te voorkomen. Tegelijkertijd heeft de band een hoog draagvermogen, dankzij het soepele, sterke radiale karkas. Dat maakt van de AE74 een flexibel inzetbare band in het agrarisch bedrijf. De Aeolus AE74 is binnenkort leverbaar in de maat 560/60R22.5.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!