18 juni 2015

Nieuwe ‘Europese’ Aeolus ATR33 trailerband leverbaar

- PERSBERICHT - Op basis van de marktgegevens verzameld door Heuver Bandengroothandel, ontwikkelde Aeolys Tyres de nieuwe ATR33 trailerband. Deze band met 4-laags gordeltechniek is per direct leverbaar in de maat 385/65R22.5 (160K/158L TL). Door het nieuwe karkas en de speciale opzet van het profiel, voldoet de band aan de hoogste standaards. Het is daarmee een echte ‘Europese’ band.

Topkwaliteit

“Aan de basis van de ATR33 lag een uitgebreide marktinventarisatie die wij voor Aeolus uitvoerden”, aldus Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Wij ondervroegen onder andere grote internationale en regionale transporteurs in Europa naar hun wensen voor trailerbanden. Belangrijke resultaten waren slijtvastheid, hoge stabiliteit en geschiktheid voor loopvlakvernieuwing. Dat vertaalde Aeolus naar een nieuwe band: de ATR33 385/65R22.5 (160K/158L TL). De band doorliep onze testcycli uitstekend, dus staat niets levering meer in de weg. Voor de trucksector is de ATR33 de nieuwe, moderne band die past bij de merkslogan ‘Technology meets Performance’. Wij zien een grote toekomst voor deze trailerband, die met zijn vernieuwingen een standaard zet in scherpgeprijsde topkwaliteit.”

Modernste technologie

Aeolus ging voor een zo hoog mogelijke slijtvastheid direct een stap verder en keek niet alleen naar de rubbermix. Er kwamen een sterk karkas en een nieuw profiel met S-vormige lengtegroeven en gesloten schoudergedeelten. Dat profiel maakt de ATR33 duurzaam en robuust. Omdat steentjes niet vast blijven zitten en de schouders onder de wrijving van veel manoeuvreren veel minder vervormen. Bertus Heuver: “Het karkas van de ATR33 is opgebouwd volgens de modernste 4-laags gordeltechniek. Dat mondt uit in een voortreffelijke ‘rondheid’ en maakt de band zeer geschikt voor loopvlakvernieuwing. Zo voldoet de band aan de hoge Europese normen en eisen, die wereldwijd toonaangevend zijn. Terwijl in de praktijk het rendement ongekend hoog zal zijn.”

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!