3 juli 2014

Aeolus heeft nu de winterband voor aandrijfas én stuuras

De periode vóór de zomer is jaarlijks de belangrijkste periode als het om winterbanden gaat. Zowel wat betreft de bestellingen als de introductie van nieuwe banden. Aeolus stelt tijdens Reifen Essen 2014 de uitbreiding van zijn winterbandenserie voor: de ASW80. Dit is de stuurasvariant van de reeds bestaande ADW80 (voor de trekas).

ASW80/ADW80 belangrijke toevoeging rendement

“Veiligheid is altijd belangrijk. Maar in de winter telt het stipt kunnen aanhouden van de transportplanning zeker zo zwaar”, stelt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Als de omstandigheden met regen, sneeuw en ijs tegen zitten, wil de transporteur toch de planning kunnen garanderen. Zijn de trucks met de juiste banden adequaat uitgerust, dan komt de lading op tijd op zijn bestemming. De Aeolus ASW80/ADW80-winterbanden bieden maximale zekerheid. Dankzij een uitgekiend profiel bieden ze optimale grip en stabiliteit bij winters weer. Daarmee wordt de druk op de logistieke planning lager en zijn er minder ongelukken door slippende wielen of verlies aan controle. Winterbanden zijn belangrijk omdat vervelende verrassingen uitblijven. Dat is goed voor het rendement. Aeolus winterbanden dragen dubbel bij aan dat rendement: vanwege de bedrijfszekerheid én door de uitstekende prijs-/productverhouding. Onze winterbanden zijn het ultieme bewijs voor onze slogan: Aeolus by Heuver, Hét Alternatief.”

Modernste profieltechniek

Aeolus ASW/ADW-winterbanden kenmerken zich door gebruik van de nieuwste technologische trends. Zoals een extra diep profiel met speciale lamellentechniek én doordat de profielblokken met elkaar verbonden zijn. Hierdoor ontstaat een surplus aan zekerheid, rijcomfort en levensduur. De ASW/ADW-winterbanden hebben in verhouding een extra breed profiel voor de meest optimale grip. Juist in combinatie met de onderling verbonden profielblokken ontstaat daardoor extra zekerheid en stabiliteit. Vanzelfsprekend voldoen de ASW- en ADW-banden aan alle certificeringscriteria. Aeolus winterbanden bieden maximale zekerheid in verkeersveiligheid en logistieke planning.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!