12 augustus 2020

Aeolus NEO-serie uitgebreid met unieke busband

- PERSBERICHT - Huismerk van Heuver blijft innoveren met de 275/70R22.5 NEO Urban D

Sinds de introductie in Europa in 2004 is Aeolus, huismerk van Heuver, uitgegroeid tot hét vertrouwde alternatief naast de gerenommeerde A-merken. Dat komt vooral door de kwaliteit van de banden en de daadkrachtige productontwikkeling. Een perfect voorbeeld hiervan is de nieuwe 275/70R22.5 NEO Urban D, een unieke busband voor de aangedreven as.

Speciaal ontwikkeld voor de aangedreven as

De 275/70R22.5 Aeolus NEO Urban D is de nieuwste toevoeging aan de Aeolus NEO-serie. Deze nieuwe band is per direct verkrijgbaar via Heuver. "Hij is speciaal ontwikkeld voor de aangedreven as van bussen en zorgt voor extra tractie in situaties waarbij dit nodig is", aldus Jeroen Vos, Productmanager Aeolus. "Deze bijzondere band is ideaal voor gebruik in bergachtige gebieden en op plekken waar veel sneeuw valt. Denk aan gladde hellingen waar standaard banden moeite mee hebben. De NEO Urban D kan met deze situaties een stuk beter uit de voeten. Dat is dus een groot voordeel van een speciale band op de aangedreven as in vergelijking met all-positionbanden."

De complete range met Aeolus busbanden:

  • 275/70R22.5 NEO Urban D
  • 275/70R22.5 NEO Urban G
  • 295/80R22.5 NEO Urban G
  • 305/70R22.5 NEO Urban G
  • 11R22.5 AGB20+
  • 265/70R19.5 AGB23

Jeroen Vos: "Hiermee bieden we een compleet aanbod banden voor stadsbussen in allerlei maten en profielen. En we hebben nog een nieuwtje te delen, want de AGB23 265/70R19.5 komt er ook aan. Dit is een busband met versterkte zijwand, speciaal voor de nieuwste generatie compactere stadsbussen. Over enkele maanden vertellen we hier meer over."

Topkwaliteit, no matter what

“We zijn trots op de sterke positie die Aeolus de afgelopen jaren heeft veroverd op de markt”, zegt Jeroen Vos. “Daarom vertellen we graag aan onze klanten dat onze Aeolus NEO-serie steeds completer en indrukwekkender wordt. Hét sterke punt van de Aeolus-banden – de verhouding tussen prijs en kwaliteit, dus de voordelen voor het rendement – neemt met de NEO-serie verder toe. Het zijn banden waar de Europese klant om vraagt. De technologie ontwikkelt zich continu en de nieuwste inzichten zijn verwerkt in deze nieuwe banden. Bovendien worden de Aeolus-banden onder octrooi en licentie van Pirelli gemaakt, dus ze zijn van bewezen topkwaliteit. Ze presteren altijd, no matter what.”

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!