13 juni 2014

Aeolus AE77 in korte tijd succesvol in vervangings- en OEM-markt

Nog maar net twee jaar op de markt en inmiddels veelgevraagd: de multifunctioneel inzetbare Aeolus AE77. Deze krachtpatser heeft zijn weg gevonden in de vervangingsmarkt en wordt eveneens veelvuldig gekozen in de OEM voor gebruik onder nieuwe – al dan niet aangedreven – landbouwwagens en dergelijke. Tegelijkertijd is de on- en off-road inzetbare AE77 zeer geschikt voor gebruik in de bosbouw en voor heavy-duty brandweervoertuigen. De Aeolus AE77 is leverbaar in de maten 24R20.5 en 445/65R22.5; beide zijn toegelaten tot 80 km/h. Binnenkort wordt ook de maat 525/65R20.5 leverbaar.

Speed- en loadindex van hoog gehalte

Het succes van de AE77 zit hem én in de uitstekende prijs-/productverhouding én dat hij door zijn specificaties een uitkomst is voor loonbedrijven en transportbedrijven”, vat Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel het kernachtig samen. “In korte tijd heeft de band een zeer sterke positie geclaimd. We zien daarbij een toenemende inzet in de OEM bij oogst-, mest- en transportwagens voor het agrarisch (loonwerk)bedrijf. Gebruikers zijn vooral te spreken over de veelzijdigheid van de band. Een ijzersterk punt is de toegestane snelheid van 80 km/h bij een belasting tot 7.100 kg. Dat verbreedt het gebruiksscala enorm. De AE77 is eens te meer het bewijs dat Aeolus Hét Alternatief is.“

Sterke troef in OEM-markt

De AE77-serie is ontworpen met speciale aandacht voor robuustheid, betrouwbaarheid en slijtvastheid. De band heeft een breed loopvlak en een flexibele en toch stabiele wang, die de akkers ontzien. Ook is de AE77 geschikt voor loopvlakvernieuwing. Bertus Heuver: “Waar we de maat 24R20.5 vanaf het begin voeren, is de nieuwe 445/65R22.5 een schot in de roos. Meerdere producenten van landbouwmachines zetten deze momenteel in op nieuwe machines. Een teken dat zij veel vertrouwen in de band hebben. Deze betrouwbare krachtpatser is een sterke troef met een goede prijs-/productverhouding. Op korte termijn voegen we ook de maat 525/65R20.5 aan ons leveringsprogramma toe.”

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!