20 november 2013

Aeolus AE77-band nu ook in de maat 445/65R22.5

Was de Aeolus AE77-band 24R20.5 voor de markt van volumineuze aanhangerbanden voor land- en bosbouw bij Heuver Bandengroothandel in 2012 groot nieuws, op de Agritechnica 2013 introduceert Heuver dit succesvolle type band ook in de veelgevraagde maat 445/65R22.5. Bijzondere eigenschap van deze on- en off-road inzetbare band: ook in deze maat is de band toegelaten tot 80 km/h en kan dus probleemloos op de openbare weg en voor langere afstanden én off the road ingezet worden. Een uitkomst voor onder andere loonmechanisatiebedrijven.

De AE77-serie van Aeolus is ontworpen met speciale aandacht voor de kenmerken robuustheid, betrouwbaarheid en slijtvastheid. Een band geschikt voor veelzijdige inzet en bedoeld voor met name oogst- en transportaanhangers in het agrarisch (loonwerk)bedrijf. Na de introductie van het type 24R20.5 is er nu de kleinere, veelgevraagde 445/65-serie. Ook deze is toegelaten tot een snelheid van 80 km/h op de openbare weg. Aeolus biedt een band die qua prijs-/productverhouding een uitstekend alternatief is.

Veelzijdige krachtpatser

“In de landbouw en bosbouw komen steeds zwaardere machines en aanhangers”, aldus Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Toch is het van het grootste belang dat de ondergrond van wegen en akkers zo min mogelijk beschadigd worden. De AE77 heeft door zijn constructie met een breed loopvlak en een flexibele en toch stabiele wang een positieve bijdrage op de ondergrond. Juist het feit dat de band tot 80 km/h gebruikt mag worden en veel draagkracht heeft, maakt hem uitermate geschikt voor de boerenbedrijf, de bosbouw en zelfs de brandweer die in buitengebieden moet uitrukken. Daarnaast is de AE77-serie geschikt voor een rondom vernieuwing van het loopvlak. De komst van deze band in de veelgevraagde maat 445/65 is een uitkomst. Deze zal sterk bijdragen aan de opmars van Aeolus in de landbouwsector. We zijn blij deze nieuweling op Agritechnica 2013 te kunnen introduceren.”

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!