13 december 2018

Nieuw: winterbanden van Aeolus NEO

Optimale grip en zekerheid onder alle omstandigheden

Aeolus breidt zijn NEO serie uit met winterbanden, de NEO Winter S en de NEO Winter D. Een compleet pakket, zowel voor stuur- als aandrijfas, waarmee de transporteur ook onder extreme winterse weersomstandigheden veilig, op tijd én tegen een lage kilometerkostprijs levert.

Productmanager Jeroen Vos geeft een toelichting op de ontwerpkeuzes van Aeolus voor de nieuwe winterbanden: “De NEO Winter S en de NEO Winter D hebben een uitgekiend en extra diep 3D profieldesign dat extreme tractie garandeert. Precies wat je als transporteur wenst als sneeuw, ijzel en ijs je verwachte aankomsttijd onder druk zetten. Voor de stuurasbanden hebben we gekozen voor een op de winter georiënteerd rubbercompound en met een speciaal schouderdesign garanderen we grip en comfort tijdens het sturen. De trekasbanden hebben een extra gordellaag, die het karkas versterkt en een extra antislijtlaag in het loopvlakcompound, zodat ook een hoog kilometrage en een uitstekende levensduur gewaarborgd zijn. Wat mij betreft het beste bewijs dat de samenwerking met Pirelli ons in staat stelt om optimaal in te spelen op de wensen in de bandenmarkt.”

Gangbare maten nu beschikbaar

Na een uitvoerige testperiode brengt Aeolus nu de meest gangbare maten 295/80R22.5, 315/70R22.5 en 385/65R22.5 op de markt. Deze maten zijn per direct verkrijgbaar bij exclusief importeur Heuver. De overige maten (295/60R22.5, 315/60R22.5, 315/80R22.5 en 385/55R22.5) volgen in 2019. Ga voor meer informatie over de NEO Winter S en NEO Winter D naar aeolus-tyres.nl/neowinter.

Voldoen aan de hoogste eisen van de Europese markt

Net als de andere banden uit de NEO serie, zijn ook de winterbanden van Aeolus ontwikkeld en geproduceerd volgens de laatste technologische ontwikkelingen, en voldoen ze hiermee aan de hoogste eisen van de Europese markt. Het feit dat de NEO serie wordt geproduceerd onder octrooi en licentie van Pirelli, draagt bij aan de kracht van Aeolus.

Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Onder het motto No Matter What, biedt Aeolus banden die perfect aansluiten bij de dagelijkse uitdagingen van de vervoer-, grondverzet- en landbouwbranche. Dat zijn dus banden met een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, die geschikt zijn voor de zwaarste inzet en die perfect presteren onder alle omstandigheden. Bovendien biedt Aeolus naast de karkasgarantie ook een Breakdownservice die 24/7 hulp biedt bij bandenpech. Sinds de introductie in Europa in 2004 is Aeolus inmiddels gegroeid naar hét vertrouwde alternatief naast de gerenommeerde A-merken.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!