5 januari 2021

Aeolus-vrachtwagenbanden voldoen aan de veeleisende Duitse DE-minimis-financieringsrichtlijnen 2021

Aeolus DE Minimis

Net op tijd voor de start van het nieuwe de minimis financieringsseizoen 2021 komen alle grote aanhangwagen- en diepladerbanden van de Aeolus NEO Allroads T2-serie voor 100% in aanmerking voor financiering volgens de Duitse DE-minimis BAG 1.3. Aeolus-banden blijven dus bijzonder aantrekkelijk in 2021. Dit is voor de consument in de transportsector in Duitsland zeer welkom bij zijn beslissing om in 2021 banden te kopen. Aeolus en de bandenhandel kijken uit naar de extra mogelijkheden die dit met zich meebrengt. 

Succesvolle verdeling en inzet

"We kijken uit naar weer een succesvolle verdeling en inzet van de vele best geschikte Aeolus-vrachtwagenbanden", aldus Jeroen Vos, productmanager van Aeolus. "De regeling is al op 1 januari 2018 ingevoerd. Daarom vallen zij nog steeds onder punt BAG 1.3 voor een 100% subsidie (met creditering van 80% van de aankoopprijs) in het kader van de Duitse DE-minimis-regeling. Hierdoor zijn Aeolus-banden voor bedrijfswagens ook in 2021 nog aantrekkelijk."

Maximale vergoeding met 3PMFS standaard

Jeroen Vos: "Aeolus heeft voor alle asposities - vooras-, trailer- en diepladerbanden - vrijwel universeel het benodigde 3PMSF (sneeuwvlok)-symbool. De banden zijn, net als de andere NEO Allroads S+ en Allroads D+, direct leverbaar in de Europese magazijnen. De ideale banden voor aangedreven assen zijn de beproefde NEO Fuel D en Aeolus ADC53. Deze loopvlakontwerpen komen ook in aanmerking voor maximaal 60% subsidie (80% van 60% van de aankoopprijs) onder paragraaf BAG 1.9 als onderdeel van de DE-minimis subsidierichtlijn. We vertrouwen erop dat dit een blijvende impuls zal geven aan de sterkste groei ooit gerealiseerd met Aeolus-truckbanden in Europa".

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!