23 juli 2013

Aeolus aanwezig op de Truck Grand Prix

Aeolus was afgelopen weekend weer aanwezig op de Truck Grand Prix op de Nurburgring in Duitsland. Mede door het mooie weer is de Truck Grand Prix een groot succes gebleken. Het festival werd dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en is uitgegroeid tot het belangrijkste truck motorsportevenement van het jaar. Naast de races is er ook ruimte voor bedrijven om zichzelf aan het publiek te tonen met in de avond veel entertainment, onder andere een optreden van Nena voor meer dan 40.000 man. Dit alles heeft gezorgd voor ruim 165.000 bezoekers tijdens het weekend en is de grootste van de 10 uit de FIA Europese Truck race kampioenschappen.

Festival

Op de vrijdag was het pop- en rockpodium het middelpunt van de belangstelling. Met Nena had de organisatie de grootste naam in 28 jaar Truck Grand Prix binnen gehaald. Ze stelde dan ook absoluut niet teleur. Met een combinatie van nieuwe nummers en oude klassiekers zorgde ze voor een enthousiast publiek. De zaterdag stond in het thema van Country met Duitse Country sterren zoals Hermann Lammers Meyer, Dagmar Lay D en Tom Astor.

FIA European truck racing championship

Het goede weer trok veel bezoekers naar het parcours. Helaas waren de races niet bijzonder spannend, er werd niet gevochten om posities in het kampioenschap. In de vier rondes domineerden Jochen Haan en de Spanjaard Antonio Albacete. Eén eerste en twee tweede plekken voor Albacete en een eerste, tweede en derde plek voor Hahn. De Spanjaard ligt nu 12 punten voor in het kampioenschap. Bekijk hier een ronde vanuit de truck van Steffi Halm

Binnen de ring was het als bezoeker mogelijk de verschillende teams te zien sleutelen aan hun auto’s en zeer dichtbij de racetrucks te komen.

Veel teams hebben dan ook de mogelijkheid aangegrepen om een ruim aanbod aan merchandising aan te bieden.

Voor het hele gezin

Verder waren er veel bedrijven aanwezig op het terrein welke zorgden voor een gezellige sfeer met activiteiten voor alle bezoekers. Mercedes Benz heeft een aantal demonstraties gehouden met de nieuwe Actros, Arocs en Antos. Er waren verschillende drift-demonstraties van de 15 beste drifters uit Europa en Ralf Niebergall, één van Duitslands bekendste Airshow piloten, heeft zondag een spectaculaire vliegshow gegeven.

De AE77 van Aeolus trok ook veel bekijks en werd vaak met kinderen op de foto gezet!

Aeolus

Met uitzicht op de verraderlijke NGK-Chicane had Aeolus een toppositie op het terrein. Alle bezoekers van onze stand hadden een goed uitzicht op de baan. Hier hebben bezoekers kunnen genieten van alle races en demonstraties die op het parcours gehouden werden. De Chicane heeft in de race nog gezorgd voor wat blikschade bij de trucks en een enkele spin bij de drift demonstraties.

De Aeolus specialisten Coen Heerdink, Peter Kraus, Helmut Haak en Jochem Dragt waren aanwezig om alle vragen over Aeolus te kunnen beantwoorden.  Daarnaast waren er de 12 belangrijkste profielen in 14 maten uitgesteld om de banden met elkaar te kunnen vergelijken.

Tevens was de Aeolus stand een mooie basis om rustig een drankje te doen en in de schaduw wat bij te komen van het warme weer en de spannende races. Veel klanten waren blij met de stand van Aeolus, zo kregen de dealers van Aeolus de mogelijkheid om hun belangrijke klanten een locatie te bieden én te overtuigen van het merk Aeolus.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!