20 juni 2014

Aeolus Tyres vult gamma aan met nieuwe banden voor specifieke doeleinden

Stilstand is achteruitgang. Dat besef leeft bij Aeolus Tyres volop. De introductie van nieuwe banden staat daarom nooit op zichzelf. Met de AR28 voor mobiele kranen en de AL58 voor onder andere shovels en scrapers, brengt Aeolus twee belangrijke nieuwe banden op de markt. Bij beide banden ligt er vooral veel nadruk op rubbersamenstelling en profiel, waardoor de specificaties voor de speciale toepassingen verder verbeteren. Beide typen zijn per direct leverbaar.

Prijs-/kwaliteitverhouding

“Sinds de introductie van Aeolus Tyres op de Europese markt groeide het assortiment enorm”, zegt Bertus Heuver, directeur van Heuver Bandengroothandel. “Onlosmakelijk met dat succes verbonden is de drang naar innovatie en doorontwikkeling van nieuwe respectievelijk bestaande banden en profielen. Als exclusieve Aeolus-importeur voor het vasteland van Europa monitoren wij de markt. Als we nieuwe behoeften signaleren, melden we dat aan de fabriek. Zij kunnen hier vervolgens in relatief korte tijd op inspelen. Daarom kunnen we onze klanten met Aeolus altijd een fantastisch product bieden, met een prijs-/kwaliteitverhouding die een uitstekend alternatief is voor de gerenommeerde merken. Ook de nieuwe AR28 en AL58 zullen zich op die manier profileren.”

Kracht en duurzaamheid

De AR28 voor mobiele kranen is per direct leverbaar in de maat 385/95R25 (170F), binnenkort gevolgd door de maat 445/95R25 (174F). Deze band is speciaal voor mobiele kranen die zowel on-the-road als off-the-road ingezet worden. De band heeft een progressief zelfreinigend loopvlak en daardoor onder alle omstandigheden maximale tractie. Hij heeft een snelheidsindicatie tot 80 km/h. De AL58 is de nieuwste ontwikkeling van robuuste banden voor de zware, intensieve inzet. De band heeft een rijrichting gebonden profiel, wat een surplus aan trekkracht oplevert. De AL58 is bestemd voor shovels, scrapers en graders en met name bedoeld voor de inzet op ruw terrein. Hij wordt per direct geleverd naast de AL59, in de maat 20.5R25 (193A2)

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!