10 juli 2014

Aeolus AGB20 alleskunner voor intensief stadsgebruik

Heuver Bandengroothandel heeft met de Aeolus AGB20 busband een band in huis die bestand is tegen de intensieve dagelijkse belastingen die zo kenmerkend zijn voor het stads- en regionaal verkeer. Het veelvuldig optrekken, remmen en onvermijdelijk contact met trottoirbanden stellen zware eisen aan banden. Aeolus ontwikkelde voor dergelijke veeleisende omstandigheden de AGB20, die is bestemd voor stadsbussen, vuilnis- en reinigingswagens.

Veilig en zeer economisch

“Aeolus’ veelzijdigheid openbaart zich zeker in de AGB20 busband”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Met name het vele ‘stop-and-go’ zoals bij stadsbussen en vuilniswagens aan de orde is, stelt hoge eisen. De band moet een hoge belasting kunnen verdragen, moet veel veiligheid bieden en nog eens bestand zijn tegen veel wrijving in nauwe bochten en tegen al die kleine botsingen met obstakels als trottoirbanden. Door de uitgekiende rubbersamenstelling en een slim profiel heeft de band een veilige handling op nat wegdek. Heel belangrijk als je passagiers vervoert! Dankzij het hoge kilometrage, waaraan de mogelijkheid van herprofilering bijdraagt, en lage rolweerstand is de AGB20 busband zeer economisch in te zetten. Een belangrijk aspect voor de vervoersmaatschappij en reinigingsdiensten.”

Weerstand tegen beschadigingen

De Aeolus AGB20 heeft een versterkte zijwand om hoge weerstand te kunnen bieden aan al die kleine botsingen en schurende contacten met trottoirbanden en dergelijke. Door de speciale rubbercompound heeft de band standaard een M+S-aanduiding en kan deze het hele jaar door ingezet worden. De band is zowel inzetbaar op de stuuras als op de aandrijfas. Het loopvlak is herprofileerbaar en bovendien is het sterke karkas geschikt voor loopvlakvernieuwing. Dat zijn belangrijke voorwaarden voor optimale economische gebruikswaarden.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!