11 november 2014

Historisch resultaat voor Chinees team bij Volvo Ocean Race: Dongfeng 2e bij 1e etappe

Als platina sponsor feliciteert AEOLUS Tyres het Dongfeng Race Team met het voortreffelijke resultaat!

De eerste etappe van de Volvo Ocean Race was al meteen extreem spannend. Het sterke Dongfeng Race Team, dat voor China uitkomt, kwam op 5 november om 15:22:48 UTC in Kaapstad over de finish, slechts 12 minuten en 4 seconden na het team van Abu Dhabi Ocean Racing.

Charles Caudrelier, schipper van Dongfeng: “Als team hebben we dan misschien nog niet veel ervaring met de Volvo Ocean Race, maar mijn mannen weten van wanten en vechten voor iedere minuut. Ik word omringd door een geweldig team en we zijn zeer tevreden over de eerste etappe. We behoorden niet tot de favorieten, dat wisten we, maar ik was ervan overtuigd dat we iets geweldigs zouden kunnen neerzetten. Ik heb mannen uitgekozen met een echte vechtersmentaliteit.” Het Dongfeng-team bestaat uit een groot aantal solozeilers die aan boord verschillende taken op zich kunnen nemen en het gewend zijn te vechten voor iedere minuut, bijvoorbeeld tijdens de zware Figaro-wedstrijd in Frankrijk – een One-Design-klasse, net als de Volvo Ocean 65. Bij de selectie van de crew lag de focus op het samenstellen van een team dat de Chinese zeilers zo goed mogelijk zou kunnen ondersteunen en trainen.

“Voor de Chinese jongens was dit de zwaarste wedstrijd ooit. Het was de eerste keer dat ze deelnamen aan een echte offshore race. We werken allemaal samen, zonder hen hadden we dit niet kunnen bereiken. Ze hebben een bewonderenswaardige prestatie geleverd. Ik ben trots op ze en zij kunnen trots op zichzelf zijn. Ze zijn in staat om overal waar nodig bij te springen, het zijn twee fantastische jongens.”

“Bij de finish was er zeker sprake van wat frustratie, we dachten namelijk dat we onze achterstand nog konden inhalen. Maar Abu Dhabi Ocean Racing heeft een fantastische race gevaren en heeft de eerste plaats absoluut verdiend. We waren niet de favoriet, maar hebben met de Chinese zeilers wel een verhaal te vertellen. Als we in beide slagen – hun iets bijbrengen én een goed resultaat neerzetten – mogen we al erg trots zijn. Wat een strijd hebben we geleverd. Het belooft een zeer, zeer zware wedstrijd te worden!”

“Dit was pas de eerste etappe en er volgen er nog negen. En bij de komende etappes starten we weer met nieuwe Chinese jongens aan boord – dat is een belangrijk aspect van dit project. Ik ben zeer tevreden met hoe we van start zijn gegaan en voor mijn gevoel hebben we het ook echt verdiend. Het was in het begin niet altijd makkelijk, met het reizen van China naar Europa en vervolgens naar de VS, maar het was niet voor niets. De Chinese jongens hebben hard getraind en verdienen het.”

“We hebben nergens spijt van – we werden geconfronteerd met een paar problemen, maar hebben doorgepakt. Ik ben trots op mijn mannen.”

In de haven van de Race Village in Kaapstad werden de boten uitbundig en emotioneel verwelkomd door familie, vrienden en publiek. Voor de Chinese zeilers Jiru Yang (Wolf) en Chen Jinhao (Horace) was het de eerste keer dat ze bij een Volvo Ocean Race-etappe over de finish kwamen: “Tijdens de etappe gebeurde iets onverwachts, maar we wisten het op te lossen en raakten niet in paniek,” vertelt Wolf. “We hebben als team goed samengewerkt en in de afgelopen 25 dagen een geweldige prestatie neergezet. Ik ben zeer trots dat ik als een van de Chinese zeilers aan boord was tijdens de eerste etappe en ook erg trots deel uit te mogen maken van dit team.”

“Ik ben vandaag een trots en opgelucht man,” zegt Bruno Dubois, Project Director van het Dongfeng Race Team. “De mannen hebben een ongelooflijke prestatie geleverd in deze eerste etappe, met ondersteuning van onze geweldige partners – Dongfeng Trucks, die ons een ‘oostenwind’ hebben gegeven, Aeolus Tyres, onze ‘beschermheer van de wind’ en de stad Shiyan!” Het team heeft een aantal grote Chinese sponsors: Dongfeng Trucks (titelsponsor), Dongfeng betekent ‘oostenwind’, Aeolus Tyres, Aeolus betekent ‘beschermheer van de wind’, en de stad Shiyan (platina partners). Zhang Qian van Dongfeng Commercial Vehicles en Project Director van de Volvo Ocean Race-campagne stuurde het team de volgende boodschap: “Vanaf het moment dat jullie in het Spaanse Alicante de zeilen hesen, zeilde mijn hart met jullie mee. Ondanks de uitdagende omstandigheden zette Dongfeng door en wist Kaapstad met succes te bereiken. Gefeliciteerd met jullie prestatie.”

De bemanning, Charles Caudrelier, Pascal Bidegorry, Chen Jinhao (Horace), Kevin Escoffier, Thomas Rouxel, Jiru Yang (Wolf), Martin Stromberg, Eric Peron en Onboard Reporter Yann Riou, kan trots zijn op dit eerste resultaat.
(Bron: OCSport)

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!