29 juni 2015

Nieuwe Aelous ATR33 trailerband maakt indruk bij klanten Heuver Bandengroothandel

- PERSBERICHT - Op bijeenkomsten tijdens de aankomsten in Europa van de Volvo Ocean race, waarbij de door Aeolus gesponsorde DongFeng boot derde werd, zijn de klanten van Heuver Bandengroothandel unaniem in hun oordeel: de nieuwe Aeolus ATR33 is een sterke troef in de markt. Direct na de eerste ‘live’ kennismaking met de band op Europese bodem, werd duidelijk dat de band zowel sterke technische eigenschappen heeft als een echte ‘Europese’ look. Heuver en zijn klanten verwachten veel van de band, die vanaf nu direct uit voorraad leverbaar is.

Techniek voor lange levensduur

“Samen met Aeolus hebben we ons ingespannen een sterke troef voor de trailerbranche te ontwikkelen”, aldus Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “De gebruikte technologie en materialen voor de ATR33 zijn van topkwaliteit en de band heeft de moderne uitstraling die daar bij hoort. Belangrijk in de ontwikkeling was, om een sterk karkas en profiel te ontwikkelen. Een lange levensduur stond namelijk centraal. Met de huidige 4-laags gordeltechniek en verdikte en versterkte schouderpartij, biedt de band een grote weerstand tegen obstakels en oneffenheden. Kortom, schades zullen minder snel optreden en dat verlengt mede de levensduur. Dankzij het bijzondere S-vormige profiel verkregen we een stabiele en comfortabele band met een laag slijtagepercentage.”

Uitgebreid getest

De Aeolus ATR33 onderging, voordat Heuver en Aeolus hem op de markt wilden brengen, eerst uitvoerige praktijktesten bij meerdere transportbedrijven. De resultaten toonden aan dat de beoogde kwaliteiten duidelijk aanwezig zijn. Plus dat de band gemakkelijk te monteren is. De heer Oegema van het gelijknamige internationaal transportbedrijf, één van de bedrijven die aan de testen meewerkte, stelt na de testperiode dat hij er een serieuze kanshebber voor zijn trailerpark bij heeft;

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!