20 januari 2014

Vos Transport monteert Aeolus als eerste keus op basis van duurzaamheid en kostprijs

In de transportbranche tellen qua kostenbeheersing de details. Dat horen ze bij Heuver Bandengroothandel vaak. Met Aeolus-banden biedt Heuver zijn klanten een meerwaarde op het gebied van kostenbesparing. Die ervaring heeft Vos Transport al opgedaan. De internationaal opererende transporteur, hoofdkantoor in Deventer, sloot een deal met Heuver voor montage van Aeolus-banden onder al hun trailers. Zelfs bij nieuwe trailers worden bij aflevering in Deventer onmiddellijk de A-merk banden vervangen voor Aeolus-banden. Directeur Jules Menheere van Vos weet inmiddels dat dit een forse besparing oplevert.

Aeolus bewijst zich telkens weer

“Wij willen onze klanten met een breed scala banden actief helpen bij hun keuzes”, zegt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “Tien jaar geleden startten we met de import van Aeolus. Het merk wilde een sterke progressie in Europa maken. Daarin zijn we samen inmiddels geslaagd. En we groeien dankzij de krachtige prijs-/productverhouding van de banden nog steeds. Wij hoeven onze klanten nauwelijks te overtuigen van de voordelen van Aeolus ten opzichte van gerenommeerde merken. De banden hebben een lange levensduur, zijn robuust en betrouwbaar. Vooral in de huidige tijd, waarin de bedrijfsresultaten snel onder druk kunnen komen, kunnen Aeolus-banden voor een substantiële besparing zorgen. Vos Transport koos voor Aeolus en realiseerde zo ook mede zijn CO2–doelstellingen, wat hen afgelopen november de Lean and Green Star van het ministerie van Infrastructuur en Milieu opleverde.”

Geld besparen

Vos Transport, met hoofdkantoor in Deventer, heeft ruim 300 trailers en is vaste klant. “Onze trailers staan allemaal op Aeolus banden”, zegt directeur Jules Menheere. “De eerste stap die we doen als nieuwe trailers binnen komen, is de A-merk banden vervangen door Aeolus. In de relatie tussen kwaliteit en prijs én kilometrage steekt Aeolus uiterst positief af. We besparen er geld mee. Ook het komend jaar schaffen wij circa 80 nieuwe trailers aan ter vervanging en uitbreiding van de vloot. Die gaan allemaal direct op Aeolus-banden. De mensen van Heuver verwisselen de banden bij onze hoofdvestiging, daarna zwermen de trailers uit. Onze samenwerking met Heuver is uitstekend. Daarom maken we aanvullend ook gebruik van hun Fleetcheck-programma.”

Over Heuver Bandengroothandel

Heuver Bandengroothandel startte in 1966. Heuver Bandengroothandel werkt voor de professionele klant die zoekt naar truck- en trailerbanden, EM- en industriebanden plus landbouwbanden. Heuver is voor een groot deel van Europa exclusief importeur van alle banden van Aeolus Tyres. Via 16 eigen Profile Tyrecenter-vestigingen helpt Heuver zowel de zakelijke klant als de consument. Heuver heeft 230 mensen in dienst; waaronder teams in onder andere Duitsland, Groot-Brittannië en Roemenië.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!