7 oktober 2015

Aeolus Tyres viert 50-jarig jubileum en blijft trouw aan innovatiedrang

- PERSBERICHT - Aeolus Tyre Company Limited, in Europa beter bekend als Aeolus Tyres, bestaat 50 jaar. Het bedrijf startte in 1965 met de productie van heavy-duty en offroad banden voor trucks en grondverzetmachines. In de afgelopen decennia ontwikkelde het zich tot een gerespecteerde producent van een breed scala banden en bevindt zich inmiddels in de top 20 van bandenproducenten wereldwijd. Sinds 2004 kent Aeolus onder de vleugels van Heuver Bandengroothandel in Europa een gestage opmars en is in vele landen verkrijgbaar.

Solide achtergrond, veelbelovende toekomst

“Toen wij in 2004 startten met Aeolus in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Roemenië, was onze droom om samen een sterke toekomst op te bouwen”, vertelt Bertus Heuver, directeur Heuver Bandengroothandel. “In thuisland China groeide Aeolus na de start in 1965 al snel uit tot een gerespecteerd merk. Waarbij het zeker in de EM-sector een krachtige OEM-positie veroverde. Inmiddels is het aanbod bijna net zo breed als er verschillende typen auto’s en voertuigen zijn. Dat is in 50 jaar een dijk van een prestatie. Aeolus bewijst dus een solide bedrijf te zijn. Vanuit die basis ontwikkelden wij met hen een nauwe samenwerking. Waarbij wij, frappant genoeg, volgend jaar 50 jaar bestaan. Het belangrijkste is, dat we de markt en de kansen op dezelfde manier benaderen: niet afwachten, maar aanpakken!”

Geloof in innovatie

In de loop der jaren bereikte Aeolus meerdere belangrijke mijlpalen. Van een notering aan de Sjanghai Stock Exchange tot preferred supplier van Dongfeng Commercial Vehicle Company. Na de inspanningen om de productie naar een milieutechnisch verantwoorde (groene) wijze te switchen (2011) en de overname van Pirelli (2015), is de nieuwste mijlpaal het 50-jarig bestaan. Bertus Heuver: “Die positie kon alleen worden bereikt doordat Aeolus openstaat voor adviezen en innovaties. In onze ruim 10-jarige samenwerking realiseerde Aeolus voor diverse sectoren op vele vlakken grote ontwikkelingen. Dat kan alleen door blijvend te investeren en de drang tot innoveren hoog te houden. Dat zal niet veranderen. Aeolus wil gebruikers banden met baanbrekende technologie bieden. Daar plukken onze Europese klanten de vruchten van. Voorlopig zijn Aeolus en wij nog niet klaar met de markt.”

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!