NEO Serie

Nieuw! Aeolus NEO Serie: de nieuwe kwaliteitsnorm van Aeolus.

Aeolus groeit door naar een topmerk en de NEO-serie is daar de voorbode van. Onder deze naam levert Aeolus moderne ‘Europese’ banden. Geproduceerd volgens de laatste technologie, verenigen de NEO-serie banden alle eisen en wensen van Europese gebruikers. Elke band uit de NEO-serie heeft dankzij de samenwerking met Pirelli een nieuw type karkas, met de modernste technologieën. Dit komt tegemoet aan de meest actuele normen en eisen voor de Europese markt, die wereldwijd toonaangevend zijn. De ‘NEO-band’ heeft een lange levensduur en is zeer geschikt voor loopvlakvernieuwing. Daardoor heeft de band een extra hoog rendement, omdat verlenging van de inzetpe­riode een verlaging van de overall kosten betekent.

Qua rubbermix kennen de banden een minimum aan slij­tage en leveren een maximum aan grip. Bij  de ontwikkeling is eveneens onder andere volop aandacht besteed aan slijtvastheid en duurzaamheid. Dit levert een positieve bijdrage op de levensduur, het verbruik en de verkeersveiligheid.

De NEO-serie helpt om een toppositie in de vervangings- en de eerste montage-markt te realiseren. Aeolus heeft naam gemaakt als producent van kwaliteitsbanden met een sterke prijs-/kwaliteitverhouding. Met de NEO-serie werkt Aeolus versneld door aan de ambitie wereldwijd een topmerk te zijn.

Nieuwe type-aanduiding

Met de komst van de NEO-serie introduceert Aeolus een nieuwe type-aanduiding.
Deze bestaat straks uit drie delen: serienaam, inzetgebied en aspositie. De serienaam is NEO. 

Inzetgebieden Aspositie
Allroads = regionaal/streekvervoer S = Steer/stuuras
Fuel = internationaal vervoer D = Drive/aandrijfas
Construct = gemengd vervoer T = Trailer/dieplader
Urban = stadsvervoer/bus G = General/alle assen
Winter = winterbanden  

Voorbeeld: de regionale trailerband Aeolus ATR33 wordt: Aeolus Neo Allroads T+.
Zo is in één oogopslag duidelijk hoe en waar de band – onafhankelijk van de maat – gebruikt kan worden.

Aeolus Tyres marker

U kunt Aeolus banden vinden in heel Nederland. Ook bij u in de buurt!